een plek om te ontspannen

De Massage Studio wil een plek zijn waar je volledig kunt ontspannen. In de Studio vind je daarom de rust die je nodig hebt. Je behandeling vindt plaats op een comfortabele verwarmde Tempur massagetafel. De ruimte is mooi aangekleed, ruikt lekker en is aangenaam van temperatuur. Er klinkt zachte muziek die de ontspanning verhoogt. De massageoliën en etherische geuroliën die op je huid worden gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit en bevatten geen chemische- of synthetische stoffen. Ze zijn voedend en verzachtend en afhankelijk van de soort ontspannend of vitaliserend.
Na je behandeling sluit je af met een kopje warme kruidenthee en een stukje verrukkelijke homemade chocolade of granola-bar, beiden gemaakt met zuiver organische, rauwe, vegan ingrediënten. Nu zijn ál jouw zintuigen verwend: gevoel, zicht, gehoor, reuk en smaak!

OntspanningsMASSAGE 

De ontspanningsmassages zijn een pure hemelse belevenis en helemaal gericht op het tot rust brengen en vitaliseren van je lichaam en je geest. Direct na de behandeling zweef je mogelijk in de zevende hemel en is het aan te raden thuis op de bank nog even na te genieten met een pot thee en een boek. De volgende dag zul je merken dat je je vitaler voelt dan gebruikelijk. 

combinatiemassage

De combinatiemassages zijn naast ontspanning en vitalisering gericht op het oplossen van spier- en gewrichtsproblemen. Dus heb je specifieke spier- of gewrichtsproblemen of andere fysieke spanningsklachten dan geef je dat aan bij het begin van je behandeling. Geen enkele behandeling is daarom hetzelfde.

hoofd- en gezichtsmassage

Deze heerlijk ontspannende hoofd- en gezichtsmassage bestaat uit behandeling van borst, nek, schouders, schedel en gezicht. Tijdens de behandeling lig je op een comfortabele massagetafel. Je knieën zijn door een knierol ondersteund waardoor je onderrug beter ontspant. Ook hier worden alleen oliën gebruikt van de allerhoogste kwaliteit die door elk huidtype worden verdragen. De behandeling duurt 25 minuten. 

vierhandenmassage

Een vierhandenmassage is een verrukkelijke ervaring. Twee masseurs voeren samen een massage uit in een rustig tempo dat afwisselend asymmetrisch en synchroon verloopt en altijd perfect is afgestemd. Dit vereist een bijzondere samenwerking tussen de masseurs. Bij een vierhandenmassage komen overgave en ontspanning sneller en dieper dan bij de gebruikelijke tweehandenmassage.

Deze behandeling wordt gerealiseerd in samenwerking met massagetherapeut Colette Krijl. We ontvangen je reservering daarom graag minimaal een week van te voren. 

Thaise massage

De Massage Studio biedt ook Thaise massages. Deze worden op de grond op een Thaise massagemat gegeven. Zowel gever als ontvanger zijn gekleed in een makkelijk zittende lange broek en een T-shirt met bij voorkeur een lange mouw. 

Er worden twee vormen van Thaise massage gecombineerd: de Nuad Bo Rarn ofwel Noordelijke stijl en de Wat Pho ofwel zuidelijke stijl. Bij de Nuad Bo Rarn worden naast acupressuur ook op yoga gelijkende strekkingen gebruikt en bij de Wat Pho met name acupressuur. De pressuur wordt gegeven met vingers, handen, voeten, ellebogen en knieën waarbij de energielijnen van het lichaam worden gevolgd. De masseur maakt regelmatig gebruik van het eigen lichaamsgewicht. De massages dragen bij aan de souplesse van spieren en gewrichten en leiden tot een diep gevoel van ontspanning. Mede doordat er diep in het bindweefsel kan worden gewerkt worden er uitstekende resultaten bereikt bij problemen met nek, schouders, rug, ellebogen, knieën en enkels. 

De International Thai Massage School (ITM) is geaccrediteerd door de Thaise Ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs. ITM zegt: "Thaise massage wordt beschouwd als preventief en therapeutisch. Iedereen die naar een goede gezondheid en een hoog niveau van welzijn streeft ondervindt er voordeel van. Bij het regelmatig ontvangen van Thaise massage zullen zenuwstelsel, ademhaling, bloedcirculatie, spijsvertering en immuunsysteem verbeteren. Thaise massage vermindert stress, ontspant probleemgebieden in het hele lichaam en geeft het energieniveau een boost."

Interessant om te weten is dat massage in de ziekenhuizen in Thailand standaard wordt gegeven als onderdeel van het genezingsproces. 

Welke technieken worden gebruikt bij de ontspannings- en combinatiemassages?

Om jou het beste te kunnen bieden wordt de beste onderdelen uit een aantal verschillende massagerichtingen gebruikt. Dit heet eclectisch werken. Het betreft de Klassieke, Hawaiiaanse Lomi Lomi, Esalen (Californische), Ayurvedische, Zweedse, Thaise en Balinese massage en Rebalancing. Zo ontstaat een afwisselende behandeling die stevige, zachte, diepe en vloeiende bewegingen bevat en altijd anders is. In geval van langdurige spierklachten worden de Triggerpoint methode en technieken uit de Thaise massage geïntegreerd. Kortom er ontstaat een weldadige en functionele massage. Naast een goede techniek wordt de kwaliteit van de massage voor een groot deel bepaald door de intentie van de masseur en door de manier van aanraken. 

  • Klassieke massage richt zich vooral op de spieren en gewrichten. Spanning wordt door de spieren vastgehouden. Door middel van klassieke technieken als strijken, drukken en kneden wordt invloed uitgeoefend op die spierspanning. Hierdoor verbeteren de functies van gewrichten, bloedsomloop en stofwisseling. Deze technieken worden ook veel gebruikt bij sportmassage.

  • Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is een zachte en ritmische massage, ontsprongen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. De kennis rond deze behandeling werd lange tijd van generatie op generatie doorgegeven. Pas rond 1960 zijn de Hawaiianen hiermee naar buiten getreden. In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, spreekt men voornamelijk over de twee zaken harmonie en liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand en dat leidt weer tot blokkades in de energiestroom. Door Lomi Lomi massage komen vastgezette spanningen vrij en worden emotionele blokkades opgelost. Zo herstelt je vitaliteit.

  • Esalen massage richt zich niet alleen op pijnlijke spiergroepen maar op het geheel van lichaam, geest, ziel en emoties. Kenmerkend zijn de rustige lange strijkingen, pulsing en diepere weefselmassage die op een speelse, dan weer rustige en vloeiende manier worden uitgevoerd.

  • Ayurveda wortelt in de Indiase vedische beschaving en geldt als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. Het betreft de totale gezondheid van lichaam en geest en richt zich op natuurlijke gezondheid en schoonheid. Ayurveda vindt in onze westerse cultuur opnieuw erkenning vanwege het succes van de eenvoud, natuurlijkheid en effectiviteit ervan. De Ayurvedische massage is onderdeel van dit systeem. Het is een merendeels zachte energetische lichaamsmassage die soepel en met ruim gebruik van olie wordt uitgevoerd. De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en mentaal.

  • Balinese massage is een volledige zachte en aangename lichaamsbehandeling, waarin zachte strekbewegingen, traditionele wrijfbewegingen en facetten uit deep-tissue en acupressuur verweven zijn. Deze massage bevordert de bloedsomloop en de spierversoepeling en brengt het lichaam in een diepe staat van ontspanning.

  • De Triggerpoint methode is er ter behandeling van bepaalde pijnklachten. Een triggerpoint is een plaatselijke verkramping van een spier. Hierdoor ontstaat spanning en werkt de spier niet goed meer. Deze verzwakt en verstijft uiteindelijk. Triggerpoints komen regelmatig voor en kunnen op diverse plaatsen op het lichaam ontstaan. Als ze eenmaal gelokaliseerd zijn kun je ze op een eenvoudige manier ook zelf thuis behandelen.